Werkwijze

Je belt of mailt om te zeggen dat je graag foto’s wilt laten maken. In de sommige gevallen kom ik eerst een keer langs zonder camera om kennis te maken en om te horen wat jij of wat jullie willen. Ik leg uit hoe ik de foto’s maak, laat voorbeelden zien en vertel wat voor ideeën ik heb.
Portretfoto’s maak ik meestal buiten maar ik kan ook prima bij iemand thuis foto’s komen maken. Ik fotografeer de mensen dan in hun natuurlijke omgeving. Een voorbeeld hiervan is dat ik bij een gezin met (jonge) kinderen een ochtendje kom en dat ik een ‘gewone ochtend’ portretteer. Dit doe ik meestal en het liefst in zwartwit.
Ik vind het ook leuk om iemands passie of hobby te laten terugkomen in de foto’s. Als je bijvoorbeeld van voetbal houdt dan zal ik iets wat met voetbal te maken heeft terug laten komen in de foto’s en als je een muziekinstrument speelt zal ik daarvan iets laten terugkomen in de foto’s als je dat leuk vindt.
Tijdens een familieshoot kan ik alle combinaties fotograferen die je maar wilt.
Als ik klaar ben ga ik de foto’s thuis uitzoeken en bewerken. Daarna kom ik weer soms langs om de foto’s te laten zien, meestal mail ik ze met wetransfer.
Je krijgt een aantal foto’s digitaal van mij, de hoeveelheid ligt een beetje aan de soort shoot die ik gedaan heb. Ik kan je hier een schatting van geven als ik klaar ben met het fotograferen zelf.
Afdrukken doe ik bij het vaklab. Er zijn vele mogelijkheden en dus ook prijzen. Daar kan ik je over vertellen als we elkaar zien bij het fotograferen.